XJTLU

Studentlivet i Suzhou, Kina

Studentlivet i Suzhou, Kina

Suzhou ligger i sentrum av Yangtze Delta i den sørlige delen av Jiangsu provinsen. Byen er kjent for sine mange flotte kinesiske hager, hvorav ni er på UNESCOs liste over Verdens kultur- og naturarvsteder. Byen er omringet av vakre kanaler, og har mang en gang blitt kalt for 'Orientens Venezia'. Suzhou er også en av de mest økonomisk dynamiske byene i Kina.

Perfekt beliggenhet for studenter

Suzhou har en god beliggenhet, med Shanghai i øst, Zheijang provinsen i sør, Wuxi City i vest og Yangtze-elven i nord. I Suzhou finner du også Suzhou Industrial Park (SIP) og Dushu Lake High Education Town, hvor Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) ligger, i tillegg til mange andre utdanningsinstitusjoner.

SIP er et samarbeidsprosjekt mellom kinesiske og singaporske myndigheter og er den mest konkurransepregede industrielle sonen i hele Kina med et høyt antall nasjonale og internasjonale bedrifter. Som et resultat av dette kan XJTLU tilby studenter flere gode muligheter til internasjonale internships, samt gode jobbmuligheter etter endte studier. 

Studentlivet i Suzhou, Kina - Hva med en sykkeltur gjennom byen?

Ting å gjøre og oppleve i Suzhou

  • Besøk noen av Suzhous berømte klassiske hager, som Humble Administrator's Garden og Lingering Garden. 
  • Dra på et motorbåt cruise på Grand Canal, eller på en rickshaw-tur gjennom de smale gatene, kalt Hutongs, i gamlebyen.
  • Se det fantastiske vann- og lasershowet som vises ved Jinji Lake hver helg.
  • De mange vannbyene, som eksempelvis Zhouzhuang Water Town, er vel verdt et besøk mens du er i Suzhou.
  • Studenter som ønsker å utforske den kulturelle siden av Suzhou kan stikke innom Suzhou Museum som innehar over 30.000 kinesiske relikter. Suzhou er også hjemstedet for Kun Opera (eller Kunqu /kwnn-chyoo/), som er en av de eldste formene av kinesisk opera.
  • Ta en gåtur langs historiske Pingjiang Road, Shantang Street eller Tiger Hill.
  • Utforsk det kulinariske Suzhou og områdets spesialiteter som "hårete krabbe" og "ekorn fisk". 
  • Nyt en kveld ute på en av Suzhous mange puber og barer. Populære barer i nærheten av universitetet er: Ollie's, Tunnel bar, Jenny's, Goodfellas, og The Blue Marlin. 
  • Studenter kan også tilbringe en aften på en av de populære karaoke lokalene som ligger spredt i Suzhou. Disse stedene er perfekt for en helaften med mat, drikke, karaoke og sosialisering med andre internasjonale og kinesiske studenter. 

Klima

Klimaet i Suzhou er mildt og fuktig med fire sesonger. Byen har varme somre med høy luftfuktighet hvor temperaturen kan stige over 35°C . Vintrene er derimot kalde med temperaturer ofte under 0°C.

Høres XJTLU spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt