University of Auckland

Auckland med tv-tårnet som kjent landemerke

Studentlivet i Auckland

Auckland ligger på Nordøya på New Zealand og er med sine 1.4 millioner innbyggere den mest folkerike byen på New Zealand. Byen er omringet av to havner - Waitemata og Manukau, og er også kalt 'the City of Sails' fordi her ligger seilbåtene som perler på en snor ute i havgapet.

I Auckland er ca. 1/3 av innbyggerne født utenlands og Auckland er dermed svært kulturelt mangfoldig. Byen har et travelt forretningsdistrikt, en rekke parker, spisesteder og markeder som kan gi et deilig avbrekk fra studiene. Du kan også ta del i flere sportsbegivenheter og konsertopplevelser. Aucklands omgivelser er dekket av regnskog og man ser flere sovende vulkaner rundt i landskapet. I tillegg byr Auckland på et yrende strandliv ved bla. Waitemata Harbours populære strender, og det er fine muligheter for surfing ved Piha og Muriwai. 

auckland viaduct harbour 1280x720

Studentlivet i Auckland

Auckland har mye å tilby til studenter. Det er kanskje ikke den ultimate partybyen, men du kommer aldri til å kjede deg her. Hvorfor ikke prøve utendørskino i parken, lete etter bortglemte skatter på gatemarkedene eller delta på en av de mange mat- og vinfestivalene? New Zealand er kjent for sin vinproduksjon, så hva med å ta fergen over til Waiheke Island og besøk en av de mange vingårdene? 

Waiheke Island Auckland - KILROYTa fergen til Waiheke Island

I Auckland er det også et utvalg av årlige arrangementer som vil holde deg i aktivitet: tennisturneringer, regatta, International Comedy Festival, National Dragon Boat Festival, og mye mer. Siden Auckland er hjem til mange forskjellige etnisiteter og nasjonaliteter kan du også delta på arrangementer litt utenom det vanlige, som for eksempel The Chinese new year lanterne festival eller den indiske Diwali feiringen.  

Festival i Auckland - Warrior Lantern En krigerlanterne under den kinesiske lanterne festivalen

Om du trenger et avbrekk fra all aktiviteten i byen kan du alltids ta en topptur til en vulkan. Gå opp til Mount Eden og nyt utsikten over byen. Hvis du er glad i å gå turer i naturen og på fjell så er New Zealand perfekt for deg. Gjør litt research og du vil finne mange gode områder å utforske - The Hillary Trail er et alternativ… 

Hvis du foretrekker strandlivet har Auckland noen gode tilbud for deg også! Et godt utgangspunkt er den lokale bystranden Mission Bay med sine mange restauranter og barer. Et annet alternativ er å rømme fra storbyens mas og dra til Coromandel Peninsula for en langhelg: nyt late dager ved Hot Water Beach eller prøv deg på østersplukking ved Port Jackson camping.  

Solnedgang på stranden i Auckland - KILROYSe solnedgangen på stranden med vennegjengen

Klima

Auckland har et temperert klima, hvor det er varmt og fuktig om sommeren, og kjølig og rått om vinteren. Gjennomsnittstemperaturen om sommeren (desember-mars) er 24 grader, mens om vinteren (juni-august) er den 16 grader. Auckland har normalt flere dager med sol enn for eksempel Christchurch og Wellington som ligger lenger sør i New Zealand. Men solen er "sterkere" på New Zealand sammenlignet med Europa, så sørg for å beskytte huden din med solkrem. 

Høres University of Auckland spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt