California State University, Northridge

marthe studerer teater i usa - studer teater i california

Marthe studerer teater i California - les hennes historie!

Marthe tar sin bachelorgrad i teater ved California State University, Northridge. I følge henne selv opplever hun nå den beste tiden i sitt liv så langt. Les hennes erfaringer fra studietiden i California!

Navn: Marthe Wendelborg
Grad: Bachelor of Arts in Theatre
Universitet: California State University Northridge

Hvor langt har du kommet i din utdanning?

Jeg er en "junior" og har ca. 1,5 år igjen.

Hvorfor valgte du akkurat dette studiet og CSUN?

Jeg hadde lyst til å være midt i smørøyet av alt. Universitetet har en sentral beliggenhet og det er kort avstand til det meste - men likevel borte fra den værste trafikken. Jeg har en drøm om å bli skuespiller, så da er det å være i Los Angeles ikke dumt heller.

Hva har du lært så langt?

Jeg lærer mye om teater, og utvikler meg hele tiden. Jeg har eksempelvis lært hvordan jeg skal bruke stemmen min og mange andre praktiske ting innen feltet. I tillegg har jeg valgt å ta andre fag som psykologi, politikk, astronomi, og andre fag som jeg aldri hadde kunne tatt hvis jeg studerte i Norge. Mulighetene her er endeløse, og du kan mer eller mindre designe din egen timeplan basert på dine behov og ønsker.

Hvordan vil du beskrive universitetet og skolens atmosfære?

Selv om det er et stort universitet med tusenvis av studenter føler du ikke at du drukner i mengden. Det er mange fine steder og morsomme aktiviteter man kan utforske på campus. Bygningene er fine og moderne, og jeg finner fortsatt nye steder på campus som jeg ikke visste eksisterte. 

Marthe studerer ved California State University Northridge - KILROY

Hvordan bor du, og hvordan fant du ditt bosted?

Jeg bor i en off-campus leilighet i kort avstand fra campus. Jeg fikk et tips av en klassekamerat som pleide å bo der. Det er for det meste studenter som bor i området, og man har litt mer frihet når man bor off-campus. Leilighetkomplekset har et basseng, jacuzzi, et døgnåpent studieområde og et treningsrom. 

Hva planlegger du å gjøre når du er ferdig med studiene?

Jeg har virkelig forelsket meg i California så jeg tenker å bli værende her en stund når jeg er ferdig med studiene. Jeg planlegger å få et internship, også får vi bare se hva fremtiden har i vente for meg.

Gjør som Marthe og studer ved CSUN i California, USA - KILROY

Har du noen råd å gi til andre studenter som vil studere på CSUN?

Ha et åpent sinn og utnytt alle mulighetene som universitetet tilbyr. Det kan være en god idea å skaffe seg en jobb på campus for å få nye venner, bli kjent med skolesystemet, og samtidig tjene litt ekstra penger. Det vil også være en god ide å bli med i forskjellige Facebook-grupper for å møte andre studenter fra Norge, finne et sted å bo, eller reisetips. Hvis du planlegger å bli værende en stund er det også kjekt å ha en bil for å komme seg rundt i Los Angeles.

Hvorfor valgte du å søke gjennom KILROY?

Det var en kjempefordel å ha en veileder som hjalp meg med søknaden, informasjon om stipend fra universitetet og Lånekassen, og ikke minst alle mulige praktiske ting da USA og Norge har veldige forskjellige systemer for det meste. Det var en ekstra trygghet å ha noen som kjente til universitetet og som kunne svare på alle spørsmål jeg hadde.

Høres California State University, Northridge spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt