California State University, San Marcos

Campusliv og studentboliger på California State University San Marcos

Campuslivet ved CSU San Marcos

Som student ved CSU San Marcos har du muligheten til å bo både på campus eller i en privat bolig. Uansett hva du velger kan vi i KILROY hjelpe deg å finne den beste studentboligen for deg. CSUSM campus er et sammensveiset samfunn bestående av både amerikanske og internasjonale studenter. Her finner du butikker, restauranter og alt annet du behøver i umiddelbar nærhet.

Studentbolig i San Marcos

California State University San Marcos tilbyr godt utstyrte studentboliger til sine studenter, i tillegg til at de har et tett samarbeid med et knippe nøye utvalgte boligutleiere. Du kan derfor velge mellom flere boligalternativer:

Studentbolig på campus

QUAD studentboligerQUAD studentboliger

CSUSM tilbyr to boligalternativer på campus: University Village Apartments (UVA) og QUAD. Begge boligkompleksene har moderne og velutstyrte hybelleiligheter. Ved UVA kan du leie en studentbolig fra 9 til 12 måneder. Ved QUAD er minimum leieperiode 12 måneder for studenter som starter ved høstsemesteret. Dersom du ønsker å bo på campus anbefaler vi at du søker så tidlig som mulig da disse boligene fylles opp allerede flere måneder før studiestart. 

QUAD
QUAD har fullt møblerte hybelleiligheter, et kult spillrom, moderne treningssenter og svømmebasseng. Studenter som bor her kan enten velge å dele rom med en annen student eller ha et privat rom. Merk at private rom er betydelig dyrere enn delte rom. 

UVA
Hyblene ved UVA er noe eldre sammenlignet med QUAD, men også her finner du alle fasiliteter du måtte trenge, pluss mye mer. Dette inkluderer svømmebasseng, forskjellige treningsrom, utendørs fellesområde med bål, spillrom, og mer. 

Både QUAD og UVA arrangerer flere sosiale eventer for studentene jevnlig, og begge er i gangavstand til universitetet. 

Bo hos en amerikansk vertsfamilie (Homestay)

Ved å bo hos en amerikansk vertsfamilie får du en unik mulighet til å oppleve og erfare amerikansk kultur og levesett. Mange internasjonale studenter velger å bo hos en amerikansk vertsfamilie det første semesteret de studerer ved CSUSM. 

Privat leiebolig

Hvis du foretrekker å bo i en privat leiebolig, enten alene eller med andre studenter, finnes det flere gode og rimelige leiligheter til leie i områdene  rundt San Marcos, Carlsbad, Escondido, Oceanside, og Vista, som alle ligger tett på CSUSM. Universitetets boligguide kan være til god hjelp hvis du leter etter bolig utenfor campus. 

Husk at våre studieveiledere står klare til å hjelpe deg med mer informasjon om de forskjellige boligalternativene, og vil hjelpe deg med å velge det alternativet som passer best for deg. Alt du behøver å gjøre er å sende oss en e-post.  

Fasiliteter på CSU San Marcos

Fotballbane og løpebane ved CSUSMFotballbane og løpebane ved CSUSM

På campus har du tilgang på mange gode fasiliteter som treningssenter, fotballbane, basketballbaner, et stort bibliotek, datarom, språkrom, og legesenter. I tillegg finner du flere små kafeer, restauranter, apotek og en Starbucks i umiddelbar nærhet til campus. 

Studentaktiviteter

Du kan delta på mange sosiale aktiviteter for studenter ved CSUSMInternasjonale studenter har mange muligheter til å delta aktiviteter på campus. Det er mer enn 100 klubber du kan delta i, som teater, ulike idretter, kor og akademiske klubber. Campus har også et velutstyrt treningssenter (Clark Field House). Amerikanske og internasjonale studenter kan også møtes gjennom "The International Friendship Program" for ulike aktiviteter og utflukter. CSUSM har også en Facebook-side hvor du kan møte andre studenter og få masse nyttig info før du kommer til California.

Transport

San Marcos har et velorganisert system for offentlig transport, som gjør det enkelt å bevege seg rundt i området. Det moderne bybane-toget Sprinter stopper jevnlig ved campus og gir deg muligheten til å reise til ulike steder i California. Som student ved CSUSM får du rabatt på reisekort. Mange studenter velger likevel å skaffe seg en bil hvis de skal bli boende en stund.

Høres California State University, San Marcos spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt