Hawaii Pacific University

Studentlivet på Hawaii - KILROY

Studentlivet på Hawaii

Hawaii Pacific University ligger i Honolulu på den sørøstlige delen av hovedøya Oahu. Oahu har rundt én million innbyggere og kan by mer enn 100 paradisstrender inkludert verdenskjente Waikiki beach. Å studere på Hawaii er som å studere i paradis - det kunne ikke ha vært fjernere fra den kalde, norske studenttilværelsen!

Studentlivet på Hawaii

Aloha! Dette er et ord du garantert kommer til å høre mye på Hawaii. Ordet betyr både hallo og velkommen, og er dermed en god illustrasjon på den vennlige innstillingen innbyggerne på Hawaii er så kjent for. Her er det helt dagligdags å prate med ukjente i heiser og på busser. Det er kanskje litt uvant for en nordmann, men det gjør at man virkelig føler seg velkommen. Her er alt lagt til rette for at du skal få en fantastisk studietid.

Studentlivet på Hawaii

Hawaii er et herlig sted å studere, spesielt for norske studenter som drømmer om å rømme fra de kalde norske vintrene. På Hawaii ligger nemlig gjennomsnittstemperaturen på 28 behagelige varmegrader året rundt.

Oahu kan by på en perfekt blanding av strandliv og storbyliv. Øyas mange strender er perfekte for surfing, snorkling og avslapning, mens området rundt Waikiki beach er kjent for sine gode shoppingmuligheter, brede utvalg av restauranter og sitt pulserende natteliv. Honolulu er Hawaiis økonomiske hjerte og det er mange internasjonale selskaper som har kontorer i byen. Midt i blinken for deg som er på utkikk etter et internship!

Hawaiis avslappede kultur

Livet som student på Hawaii

Hawaii er en ekte kulturell smeltedigel og har et enormt mangfold av etniske minoriteter. Faktisk har kun ca. 10% av befolkningen etnisk tilhørighet til Hawaii. Resten av befolkningen er en salig blanding av nasjonaliteter, med en overvekt av folk med asiatisk avstamning.

Livsstilen på Hawaii er veldig avslappet og man kan ofte se både studenter og forretningsfolk vandre rundt i de tradisjonelle, blomstrete Hawaiiskjortene. I helgene drar folk på stranden eller ut i parken for å grille med familie og venner. Hawaii er også kjent for sine kulturelle festivaler som trekker lokalbefolkning, så vel som turister ut i gatene.

7 gratisaktiviteter på Hawaii

Hvordan er det å studere på Hawaii?

Som student er man som regel opptatt av å spare penger. Da er det godt å vite at det finnes en rekke gratisaktiviteter som kan ha glede av på Hawaii:

  1. Gå på fottur til toppen av vulkanen Diamond Head og nyt den spektakulære utsikten over Honolulu og Stillehavet. Selve turen er kort, men bratt, så ta med deg rikelig med vann.
  2. Vær publikum på en av de mange årlige surfekonkurransene på Hawaii. Her kan du se profesjonelle surfere takle ville bølger i kampen om å vise hvem som er best. Nordkysten på Oahu er kjent for sine massive vinterbølger og det arrangeres derfor en rekke spennende konkurranser her i perioden november-februar. 
  3. For en rolig kveld: Finn deg en strand, sett deg ned under et palmetre og nyt synet av solen som går ned over Stillehavet.
  4. Stikk ned til Pearl Harbour Visitor Centre for å lære om andre verdenskrig og det beryktede japanske angrepet på Pearl Harbour i 1941. Inngangen er gratis, men kom tidlig så du unngår de største turistmassene.
  5. Ta med deg pensumbøkene dine ned til vakre Kapiolani Park. Det er et perfekt sted å få unnagjort litt lesning samtidig som du nyter et par timer i sola. 
  6. Utforsk Honolulus China Town. Her kan du nyte den eksotiske atmosfæren og undre deg over de mange merkelige matrettene som står utsilt i vinduene.
  7. Besøk Honolulus nattmarked. Hver tredje søndag i måneden våkner bydelen Kakaako til live med et livlig nattmarked. Her blanders shopping med livemusikk, mote, kunst og street food.

Klimaet på Hawaii

Klimaet på Hawaii

Hawaii har et tropisk/subtropisk klima med deilig vær året rundt. Kun mindre temperaturforskjeller skiller sommer fra vinter. Gjennomsnittstemperaturen ligger på rundt 25 grader om våren, og rundt 30 grader på sommeren. Det er sjelden det regner eller blåser kraftig, selv om det er noe mer nedbør på den nordlige siden av øya der regnskogen ligger.

Leiebil på Hawaii

Har du lyst til å utforske mer av Oahu i helgene er en leiebil den rette veien å gå - hvorfor ikke prøve vår road trip på Hawaii? Som i resten av USA er det enkelt og behagelig å kjøre rundt på Hawaii. Er du på utkikk etter en doning som kan ta deg rundt hjelper vi deg gjerne med å finne de beste og billigste leiebilene.

Høres Hawaii Pacific University spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt