New York Film Academy

Times Square i New York

Studere i New York, Los Angeles og Miamu

NYFA har campus i New York, Los Angeles og Miami. Som student i disse byene får du oppleve og erfare noe av det mest spennende filmverdenen har å by på.

Les om studentlivet i New York eller hopp direkte til Livet i Los Angeles eller Livet i Miami

New York City er den største byen i USA med sine 8,5 millioner innbyggere. Byen har en lang rekke kjente museer, teatre, gallerier, mediahus, internasjonale selskaper og børsinstitusjoner. New York huser alle internasjonale ambassader og FNs hovedkvarter. 

Livet i New York

New York blir ofte betegnet som"the city that never sleeps". New York har så mange muligheter og spennende bydeler at du ender opp med å ønske at du ikke trengte å sløse bort tid til søvn. Her kan du shoppe 24 timer i døgnet, gå på disco kl 10:00 om morgenen, eller besøke alle bydelene og severdighetene. New York består av pulserende bydeler med forskjellige distinkte kvaliteter. Enten du foretrekker Manhattans magnetisme eller Brooklyns yrende uteliv, så finnes det noe for alle og enhver. New York består av fem bydeler: Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens og Staten Island. 

The Big Apple, som New York også blir kalt, er en stor smeltedigel med mange forskjellige kulturelle og etniske innslag. For mange immigranter var og er New York det første stoppestedet i USA. New York består forøvrig av verdens kanskje mest heterogene befolkning, med de fleste nasjonaliteter representert blant sine innbyggere. Dette synes også svært godt i byens gater, noe som er med på å bidra til den hektiske og levende atmosfæren i byen. 

Ting å gjøre i New York

Du vil aldri gå tom for ting å finne på i New York. Spaser gjennom de forskjellige nabolagene i jakt på den perfekte lille 'diner', den beste donuten eller den ekte 'newyorker' følelsen. Gi deg selv en uforglemmelig opplevelse og se et show på Broadway, eller dra på en sportsarrangement med et at New Yorks berømte sportslag i enten basketball, baseball, amerikans fotball eller ishockey. Stikk innom moderne museum, lokale kunstgallerier eller en av de mange nyåpnede mikrobryggeriene. 

Studentlivet i New York-Central Park-KILROY

New York er også kjent for sine flotte parker hvor mange drar for å slappe av, spise lunch, trene, eller ha en piknik i helgene. Alle vet om den enorme Central Park, men New York har også andre hyggelige parker som vi kan anbefale. Noen av våre favoritter er:

  • Brooklyn Bridge Park i Brooklyn Heights
  • The High Line Park i Chelsea District på Manhattan
  • Flushing Meadow - Corona Park på Long Island

Klima i New York

klimaet i New York er temperert med lange kalde vintere og varme sommere med høy luftfuktighet. Det beste tiden av året i New York er våren eller høsten når temperaturen ligger mellom 15 og 25°C.

----------------

Livet i Los Angeles

Los Angeles har ca. 3.8 millioner innbyggere, og hele 17,8 milloner dersom du regner med forstedene. Livet i L.A. karakteriseres som solrikt og med en variert og spennende kultur.

Hollywood

Los Angeles, også kalt "The city of Angels", er et verdenssentrum for internasjonal handel, kultur, underholdning, media, mote, sport og vitenskap. I L.A. er været fantastisk, og byens bånd til filmindustrien er til å ta og føle på uansett hvor du befinner deg. Her er du virkelig i hjertet av filmindustrien. Her kan du kjøre langs med Sunset Strip og skue de enorme plakatene for sommerens storfilmer, eller gå ned Hollywood Walk of Fame sammen med alle film- og tv-stjernene. Hvor du enn går synes Hollywood-skiltet å følge deg. Alt dette blir en påminnelse om at du en dag kan være en del av denne spennende filmindustrien!

Ting å gjøre i Los Angeles

Los Angeles er alle filmentusiasters drøm. Besøk filmstudioene, berømte innspillingslokasjoner, og Walk of Fame. Bli med på en guidet tur i Beverly Hills og se hvor kjendisene bor, eller dra på 'window shopping' i Rodeo Drive og beundre alt du ikke har råd til å kjøpe. Når du er ferdig med alle de typiske turistaktivitetene sett retning mot stranden og surf bølgene eller slapp av i solen. 

Student i Los Angeles - Sunset Boulevard - KILROY

Under ditt opphold i Los Angeles anbefaler vi at du også utforsker noen av de supre gåturene som man kan ta gjennom forskjellige parker og canyons i og rundt Los Angeles. Her er noen av våre favoritter:

  • Runyon Canyon løypen som inkluderer en utmerket utsikt over byen og det berømte Hollywood-skiltet.  
  • Stiene i Griffith Park hvor du kan ta en nærmere titt på en gammel hule som har huset flaggermus, bedre kjent som en 'Batcave'
  • Griffith Observatory West Trail løypen med utsikt over The Observatory og LA Basin.

I tillegg bør du ikke gå glipp av de mange gratiskonsertene om sommeren som inkluderer alt bra rock og pop til jazz og klassisk musikk. Los Angeles har også flere utendørskinoer som viser av de siste filmene fra Hollywood. 

Klima i Los Angeles

Los Angeles har middelhavsklima, med mild, varm vinter og varm, tørr sommer. Vind fra havet gjør Los Angeles noe svalere enn områdene i innlandet. Om sommeren kan temperaturene komme over 32 °C, og på vinteren kan de komme over 19 °C. Los Angeles har 325 soldager i året. Det er bare om vinteren det kommer nedbør av betydning. Det kommer ca. 35-40 mm nedbør i året.

------------

Livet i Miami

Miami ligger sør i Florida ved enden av Everglades sumpene. Byen har milevis med sandstrender og deler av byen er bygget på små øyer. Miami er også et foretrukket turiststed for mange amerikanere, noe som betur at det er mange fine parker og attraksjoner å utforske. For mange er Miami synonymt med en stor Hispanic befolkning, strender, yachter, Miami Vice, Miami Dolphins og en livlig kunstscene.  

Vakttårn på stranden i Miami - Student i Miami - KILROY

Ting å gjøre i Miami

Under ditt opphold i Miami anbefaler vi at du lener deg tilbake og slapper av. Miami har nærmest en karibisk stemning over seg og byens musikk- og kunstscene gir den en unik atmostfære. Utforsk strendene på dagtid og dra ut for en drink på South Beach om kvelden. Dra på et lite eventyr med en luftbåt i Everglades sumpene hvor du kan få øye på aligatorer. Miami er også hjem til flere store kjøpesentre hvor du kan 'shop till you drop'. Vi anbefaler også at du tar en tur til Venetian Pool for en dag med avslapping. Har du en ledig helg kan du ta turen sørover til Key West.  

Nattelivet ved Miami Beach - Student i Miami - KILROY

Klima i Miami 

Miami har et tropisk klima. Det betyr at de har varme sommere med høy luftfuktighet (juni-august) med tempraturer på over 30°C. Vintrene (desember-februar) er milde og tørre med gjennomsnittstemperatur på ca. 20°C.

 

Høres New York Film Academy spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt