USA

Praktisk informasjon om studier i USA

Praktisk info om studier i USA

KILROY hjelper deg gratis med å søke på studier i USA og gir deg praktisk informasjon om bla. visum, flybillett og forsikring.

Landinformasjon

For reise- og landinformasjon sjekk Utenriksdepartementets Landsider om USA.

Visum

Du må ha studentvisum for å studere i USA. De nødvendige papirene får du tilsendt fra universitetet, samt at du i tillegg blir kalt inn til intervju på den amerikanske ambassaden. Visumet må være innvilget før du reiser. Et studentvisum gjelder normalt i hele studieperioden og deretter som turistvisum i 60 dager etter siste dag i semesteret. Mer informasjon om dette fås hos KILROY.

Forsikring

Norske studenter som mottar støtte fra Lånekassen har som hovedregel rett til utvidet medisinsk stønad via Folketrygden. Dette innebærer at studenter får helt eller delvis refusjon for utgifter til akutt helsehjelp. Denne støtten er relativt begrenset, så vi anbefaler på det sterkeste at du i tillegg skaffer deg en privat studentforsikring som gjelder for studieopphold i utlandet. KILROY anbefaler Goudas studentforsikring, som er rettet spesielt mot utenlandsstudenter. 

Reise til USA

Det går direktefly fra Norge til USA, men det kan lønne seg å fly via et europeisk knutepunkt. På økonomiklasse kan du maks ha med deg 23 kg til USA og tilbake. KILROY tilbyr rimelige og fleksible billetter for studenter.

Reise i USA

USA har et godt transportnettverk, spesielt for fly og bil. Offentlig transport som buss og tog er imidlertid noe mindre utbygd enn i Europa. Mellom byene er ekspressbusser som f. eks Greyhound et rimelig alternativ. Tog, i hovedsak operert av AmTrak, er dyrere og kjører ikke like ofte som bussene. Det finnes også en rekke flyselskaper, både tradisjonelle og lavprisselskaper. På populære ruter er det stor konkurranse og derfor også billige flybilletter å få tak i. På mindre populære ruter kan det være noe dyrere. Du må ha et gyldig internasjonalt førerkort for å kjøre bil i USA. Det er billig å kjøpe egen bil og en del studenter velger derfor å gjøre nettopp dette.

 

Høres USA spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt