Santa Monica College

SMC ligger 3 km fra Santa Monica Beach i Los Angeles, California.

Studentlivet i Santa Monica

Verdensberømte strender, palmesus og deilig klima er det som venter deg i Santa Monica. Som en del av Los Angeles, ligger Santa Monica ved kysten sør for Malibu og nedenfor Hollywood og Beverly Hills. Som student i Santa Monica vil du få en opplevelse for livet, og du vil definitivt ikke kjede deg!

Santa Monica

Her finner du trivelige restauranter og kaféer, bra shoppingmuligheter og mange treningssteder for deg som liker yoga og pilates. På den berømte Santa Monica Pier finnes det en liten fornøyelsespark, og den herlige stranden ligger like ved.

Klimaet i Santa Monica er behagelig året rundt. Vintrene er milde med noe regn, og varme solfylte somre. Temperaturene ligger på rundt 20 grader om vinteren og 30 grader om sommeren.

Los Angeles

Santa Monica tilhører Los Angeles, og som student ved SMC har du alle forutsetninger for å utforske og oppleve denne sagnomsuste storbyen. Det bor over 4 millioner mennesker i Los Angeles by, og er dermed USAs nest største by etter New York. Byens innbyggere kommer fra over 140 forskjellige land, og det har naturligvis satt sitt preg på byen. I Los Angeles finner du eksempelvis egne kvartaler dedikert til etniske folkegrupper som bl.a. Chinatown, Koreatown, Little India, Little America, Thai Town og Little Ethiopia. Det er kanskje unødvendig å nevne at alle disse stedene har hver sin distinkte, herlige og spennende stil og atmosfære! 

Som alle andre storbyer i USA finner du et hav av kule nattklubber, konsertscener, restauranter, kafeer og museumer i Los Angeles. Det tar ca. 1 time med offentlig transport, eller 20 minutter med bil, fra Santa Monica til Los Angeles, så en dagstur til storbyen er absolutt en mulighet når du studerer i Santa Monica! 

Los Angeles

Hollywood

Hollywood er, som de fleste vet, verdenskjent for sine mange filmstudioer som Universal, Paramount og Warner Bros. Disse filmstudioene bør besøkes når du først er i Hollywood. I løpet av studietiden kan du også besøke det legendariske Kodak Theatre på Hollywood Boulevard hvor alle store premierer, samt den glamorøse Oscar-utdelingen, avholdes. Boulevarden i seg selv er også vel verdt et besøk, da gaten er belagt med håndavtrykkene og signaturen til mange av verdens største stjerner. 

Strender og naturopplevelser

Den største stranden i området finner du i Malibu, og den ser nøyaktig ut som på film med svaiende palmer langs strandpromenaden. Venice Beachfront er også et kult sted å henge: ta en dukkert i det deilige vannet, lei et par rulleskøyter eller spill volleyball på stranden. Du finner også flere tennis- og basketball baner her, så du har gode muligheter til å holde deg aktiv.

Malibu, Venice Beach og Zuma er kjent for sine gode surfe-forhold med høye bølger og god sikkerhet. Hva med å lære deg å surfe mens du studerer i Santa Monica?

Lev ut studentlivet i Santa Monica og Los Angeles

Hvis du er ute etter flotte naturopplevelser, kan Los Angeles levere også her. Du kan for eksempel ta en trekking-tur i fjellene ved Santa Monica, i Malibu State Park eller i Griffith Park. Dersom du kunne tenke deg et avbrekk fra strandlivet og heller stå på ski er dette også en mulighet med skibakkene i Bernandino National Forest, Big Bear Lake. Skisesongen kjører fra desember til april og om våren kan man faktisk stå på ski i bikini! Kontrasten mellom den iskalde snøen og blendende solen gjør det til en helt spesiell opplevelse. 

Høres Santa Monica College spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt