University of California, Los Angeles

Studentlivet på UCLA | På basketkamp på UCLA

Studenter forteller: UCLA - Drømmen som ble virkelig

Les om hvordan dansk-amerikanske Sophia Lykke hadde det som student på UCLA.

Hvorfor valgte du å studere på UCLA?

Hovedgrunnen til at UCLA er så populært blant studentene er at skolen er kjent for å ha den perfekte balansen mellom lange akademiske tradisjoner og et godt studentmiljø. Jeg ble derfor kjempeglad da jeg fikk vite at jeg hadde kommet inn på UCLA. Allerede da jeg dro for å besøke campusen for første gang la jeg merke til at studentene så ut til å være genuint stolte av skolen sin, noe som resonerte godt med meg. Denne positive stemningen var noe som preget hele min tid på UCLA. Med det deilige været, de vakre universitetsbyggene, den allsidige studentmassen og de utallige studentaktivitetene som foregår konstant skjønner man raskt hvorfor studentene trives så godt på UCLA. Opplevelsen min der var rett og slett fantastisk, jeg kunne ikke håpet på om noe bedre!

Hvordan var studentboligene?

De to første årene bodde jeg på campus i et dorm-rom sammen med andre studenter på min egen alder. UCLA har et bredt utvalg av studentboliger på campus, og tilbyr alt fra enkle dorm-rom til egne campus-leiligheter. Jeg trivdes veldig godt med å bo på dorm, for de 5 andre jentene jeg bodde med endte opp med å bli mine bestevenner og vi holdt sammen gjennom hele tiden vår på UCLA. Å bo i kollektiv er en perfekt måte å få nye venner på så det er noe jeg virkelig vil anbefale. Etter to år på campus valgte jeg å flytte over til en privat leilighet i Westwood Village. Nabolagene her er totalt dominert av studenter fra UCLA, så det er et veldig kult sted å bo, dessuten er det her de fleste festene holdes så man er tettere på utelivet og det sosiale livet på campus om man bor i Westwood.

Hva kan man gjøre på fritiden på UCLA?

Det er umulig å liste alle aktivitetene, organisasjonene og studentgruppene man kan melde seg inn i på UCLA. Men jeg kan fortelle deg at utvalget er enorm! Du kommer til å finne politiske klubber, sportsklubber, frivillige grupper, sosiale klubber, prosjektbaserte grupper, kreative klubber, you name it! Jeg vil virkelig anbefale alle å involvere seg i studentlivet på UCLA, for det er en perfekt måte å bli kjent med nye mennesker på, samtidig som man virkelig føler at man er en del av studentmiljøet på skolen. Om du ikke har lyst til å melde deg inn i noen lag eller klubber kan du isteden delta på den ene aktiviteten som ser ut til å forene alle studentene på UCLA, nemlig å dra å se på kamp! UCLAs studenter er verdensmestre i å heie på og støtte opp om sine idrettslag. Når UCLAs fotballag spiller hjemmekamp er stadion alltid fullsatt og jeg har hatt det utrolig mye gøy som tilskuer på fotball- og basketballkamper i løpet av min tid på UCLA.

Hva er ditt favorittminne fra tiden på UCLA?

Mitt absolutt favorittminne fra UCLA var da fotballaget vår klarte å slå erkerivalene på University of Southern California (USC) for første gang på 6 år. UCLA og USC er historiske erkerivaler siden de holder til på hver sin side av LA og de spiller mot hverandre en gang i året, og denne kampen er alltid årets største happening. Jeg husker godt at jeg så på kampen med vennene mine og at vi gikk helt amok og løp rundt på campus etter at kampen var over. Hele resten av kvelden var det enn gigantisk feiring over hele Westwood. Spillerne våre ble mottatt av en enorm folkemengde etter kampen og campus politiet spilte «UCLA Fight Song» over høyttalerne til stor jubel fra folkemengden. Alle var i totalt ekstase og stemningen var noe av det beste jeg har opplevd i mitt liv. Det var en helt vill fest!

 

Høres University of California, Los Angeles spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt