University of California, San Diego

Universitetet ligger i La Jolla, 25 minutter fra Californias nest største by San Diego. San Diego ligger like ved sjøen på USAs Stillehavskyst, med Mexico og Los Angeles like rundt hjørnet.

Studere i San Diego

I San Diego bor det ca. 1.3 millioner mennesker og når hele 70.000 av disse er studenter er det ingen tvil om alt ligger til rette for en bra studentby. Ja, også hjelper det jo at San Diego har 100 km med lange sandstrender, et deilig klima og ligger tett på både Mexico og Los Angeles!

Det deilige studentlivet i San Diego

Som student ved UCSD anbefaler vi at du engasjerer deg i en av de mange sosiale klubbene som organiseres av universitetet. Du kan velge mellom alt fra miljøvern til tegneserier - her finnes det noe for enhver smak! I tillegg arrangerer UCSD utallige aktiviteter og fester som ofte er gratis. I San Diego er det alltid noe spennende som skjer! 

Alle nabolagene i San Diego har deres helt unike stil, og å bare erfare de forskjellige atmosfærene er en opplevelse i seg selv. Du vil for eksempel få en ganske annerledes opplevelse ved Ocean Beach sammenlignet med La Jolla. Et av høydepunktene med å utforske de forskjellige nabolagene er å snakke med lokalbefolkningen - "Californians" er vanligvis veldig imøtekommende og hjelpsomme. Ikke bli overrasket om du blir venner med en 'local' som vil vise deg rundt i byen og ta deg med på aktiviteter du mest sannsynlig aldri ville ha funnet utav på egen hånd. 

Kombiner byliv og strandliv i San Diego  

I San Diego skinner solen alltid - nesten alltid i hvertfall! Ut av 365 dager har San Diego 300 regnfrie dager! Byen har et behagelig klima og det finnes utallige strender. Her kan alle nyte godt av de mange mulighetene for surfing, shopping og besøk til fornøyelsesparker.  I San Diego og La Jolla finner du også et stort utvalg av restauranter, caféer og andre utesteder. Byen har også et rikt dyre- og naturliv, spesielt i La Jolla Cove der horder av sjøløver slikker sol på svabergene.

Mange av byens store arrangementer og sosiale eventer foregår faktisk utenfor San Diegos sentrum. To gode områder å oppholde seg, nesten uavhengig av hva du liker å bruke tiden din på, er Ocean Beach og Pacific Beach. Her kan du shoppe, slappe av på stranden, dra på barer, og enkelt komme i kontakt med 'the locals'.  

7 gratis aktiviteter i San Diego for studenter 

I San Diego vil du se mange skatere

  1. Skate-parker! Det finner mer enn 30 skate-parker i San Diego alene - visste du forresten at skateboarding ble oppfunnet i California?!
  2. Balboa Park er en enorm urban kulturpark i San Diego. Inngang til den botaniske hagen er gratis, og om kvelden kan man oppleve parken med hyggelig belysning. Noen ganger holdes det også konserter med lokale band, samt små festivaler i parken. 
  3. I den gamle delen av San Diego - Old Town, få et glimt av hvordan det var å bo i San Diego på 1900-tallet. Se på gamle hus og butikker, prøv noen av de koselige restaurantene, særlig hvis du er i humør for meksikansk mat, og avslutt med en is ved Cold Stone Creamery. Vi anbefaler også et besøk til Gaslamp Quarter.
  4. Se sjøløver slikke sol på svabergene ved La Jolla Cove
  5. San Diego Union musem - hvor San Diego Union avis ble startet. Besøkende kan se redaktørkontoret og det opprinnelige trykkeriet. 
  6. San Diego County Sheriff’s Museum i Old Town. Se vintage politiskilt, håndjern, uniformer, samt patruljebiler, helikopter, fengselcelle og rettssal.
  7. STRENDER! Så mange strender og så liten tid - finn din favoritt og ta med deg studiene, vennene og festen dit.

Surfe i San Diego

Glem Venice Beach og Long Beach i Los Angeles. I San Diego har du Pacific Beach og Mission Beach. Surfere fra hele verden kommer hit for å teste bølgene, og selv om det kanskje ikke er ansett som verdens beste surfing-spot, kan du surfe året rundt her. I vintersesongen er vanntemperaturene noe lavere og våtdrakt er nødvendig selv om den generelle temperaturen er behagelig. Den beste sesongen for surfing er august til november og februar til april. 

Finn din favorittstrand i San Diego

Det er også mange strender ved La Jolla, blant annet den vakre og avsidesliggende Black's Beach nord for Scripps Pier. Hit kommer også mange av Californias mer erfarne surfere for å teste ferdighetene på stedets mye omtalte 'surf break'. 

Studentrabatter i San Diego

Visste du at med et ISIC studentkort har du tilgang til mer enn 40.000 studentrabatter over hele verden, og da såklart også i San Diego. Last gratis ned ISIC Benefits appen og få oversikt på hvilke fordeler du har der hvor du befinner deg. Les mer om ISIC her.

Klima

Området har et temperert middelhavsklima, mens San Diego i seg selv har subtropiske, tørre somre og masse av solskinn året rundt. Gjennomsnittstemperaturene ligger på henholdsvis 14 grader i januar og 22 grader i juli. Den varmeste perioden er normalt sensommeren/tidlig høst hvor gradestokken ofte viser over 30 pluss grader. Snø og is er mer eller mindre ikke-eksisterende om vinteren.

Leiebil i San Diego  

Når du først befinner deg i San Diego, så burde du også få lagt inn en road trip i USA! KILROY tilbyr leiebil i San Diego, og vi hjelper deg gjerne med å finne det beste og billigste alternativet!

Høres University of California, San Diego spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt