Vietnam

Bli med på studentenes X-games ved RMIT i Vietnam

Praktisk info om studier i Vietnam

KILROY hjelper deg gratis med å søke på studier i Vietnam og gir deg praktisk informasjon om visum, flybilletter, forsikring m.m.

Landinformasjon

For reise- og landinformasjon sjekk Utenriksdepartementets Landsider om Vietnam. For reiseinspirasjon se KILROYs Vietnam-sider.

Visum

Man må søke visum før avreise til Vietnam for å studere. Universitetet og KILROY gir mer informasjon om dette når man har fått studieplass.

Studentforsikring

Norske studenter som mottar støtte fra Lånekassen har som hovedregel rett til utvidet medisinsk stønad via Folketrygden. Dette innebærer at studenter får helt eller delvis refusjon for utgifter til akutt helsehjelp. Denne støtten er relativt begrenset, så vi anbefaler på det sterkeste at du i tillegg skaffer deg en privat studentforsikring som gjelder for studieopphold i utlandet. KILROY anbefaler Goudas studentforsikring, som er rettet spesielt mot utenlandsstudenter. 

Reise til Vietnam

Gjennom KILROY kan du få fleksible studentbilletter til gode priser til både Hanoi og Ho Chi Minh (Saigon) og spør gjerne om en eller flere stopp på veien - dette koster ofte lite eller ingenting ekstra. Eksempler på stopp kan være Bangkok, Hong Kong og Doha.

Reise i Vietnam

Offentlig transport er omfattende og gjør at du kommer deg rundt stort sett overalt i Vietnam. Ho Chi Minh City og Hanoi har kollektivtrafikk i form av buss, men de lokale foretrekker å bruke motorsykler. Taxi er billig, de to første kilometrene koster rundt VND 12,000 som er mindre enn 1 USD. Bruk de store taxiselskapene da de kjører med taxameter eller forhåndsavtaler dagspriser. Motorsykkeltaxier ("Xe Om", uttales "say-om") koster rundt halvparten av det vanlige taxier gjør og du finner dem på alle gatehjørner, markeder, hoteller og busstasjoner. Mange studenter leier eller kjøper sin egen motorsykkel, men dette anbefales kun for erfarne sjåfører, da trafikksikkerheten i Vietnam ikke er den samme som vi er vant med i Norge. Flybilletter innenlands er rimelig og trygt, og Vietnam Airlines tilbyr en av verdens mest moderne flyflåter.

Høres Vietnam spennende ut?
Kontakt oss!
Kontakt