7 gode grunner til å studere i England

7 gode grunner til å studere i England

Drømmer du om å tilbringe studietiden på et gammelt, ærverdig engelsk universitet eller på en moderne campus i hjertet av London? Her er 7 gode grunner til å studere i England.

1. Høy kvalitet på utdanningen

England har lange akademiske tradisjoner og kvaliteten på utdanningen er generelt veldig høy. Universitetene høster derfor høy anerkjennelse internasjonalt og har blitt populære blant studenter fra hele verden. Klarer du ikke å bestemme deg for hvor du vil søke, kan du via søkemotoren UCAS søke på opptil 5 skoler samtidig.

Studere i England på Coventry University

2. Du kan fullføre en mastergrad på ett år

Ønsker du å ta en mastergrad i England kan du gjøre dette på ett år. Velg mellom Taught Masters som er et studie basert på undervisning samt en avsluttende oppgave, eller Research Masters, som nesten utelukkende er selvstudium med veileder.

3. Du kan studere i en av verdens beste studentbyer

I kåringen av verdens 10 beste studentbyer 2016 ligger London på en sterk femteplass, en by som har alt man kan forvente seg av en topp studentby: Gode universiteter, koselige barer, kule butikker, et variert kulturtilbud og ikke minst, et fantastisk natteliv.

Studentmiljøet i London er internasjonalt og aktivt

4. Kombiner studier og arbeid

Mange skoler tilbyr såkalte «Sandwich degrees». Dette er en bachelorgrad som går over 4 år, hvor du tilbringer ett av årene i et internship. Å kombinere studier med reell arbeidserfaring åpner blant annet muligheten for å bygge et profesjonelt nettverk, og samtidig får du en meget bratt læringskurve. 

5. England er en kulturell hotspot

Englands kulturtilbud kan ta pusten fra deg, med teater i verdensklasse i Londons West End, og verdenskjente museer som Tate Modern og British Museum. Sportskulturen står også sterkt, tenk bare på fotball, rugby og cricket. Som student i England kommer du garantert ikke til å kjede deg!

London har et rikt kulturliv

6. Bli bedre i engelsk

Gode engelskkunnskaper blir stadig viktigere i et jobbmarked preget av sterk internasjonal konkurranse, så har du lyst til å forbedre engelskkunnskapene dine finnes det ikke noe bedre sted å gjøre det enn i England. 

7. Du kan studere i utlandet, men likevel være nærme hjemme

England er kun en kort flytur unna Norge, og en rekke flyselskaper tilbyr billige flybilletter hit med daglige avganger. Reisestøtten fra Lånekassen for studieåret 2017/18 på kr 4840 strekker godt til, og om du trenger en ferie er England et godt utgangspunkt for internasjonale flyreiser til flotte destinasjoner. 

Bournemouth Pier er et populært samlingspunkt utenfor byen

Har du lyst til å studere i England?
Kontakt en studieveileder
Relaterte innlegg
Kontakt